BusinessHalland
Finansiering

Business Halland Inspiration

TA DIN AFFÄRSIDÉ OCH DITT FÖRETAG TILL NÄSTA NIVÅ

Vill du ta din affärsidé eller ditt företag till nästa nivå. Nu har du möjlighet att få inspiration, tips och verktyg som utmanar dig att skapa ett lönsamt, nytänkande och hållbart företag.

Under hösten erbjuds fem olika seminarietillfällen. Anmäl dig till dem som passar dig och ditt företag.

Eventet är kostnadsfritt och digitalt. Tidpunkten är alltid kl. 12.00-12.45, ett perfekt tillfälle att kombinera med lunch.

 

21 oktober – STARTUP LUNCH

SÅ LYCKAS DU MED DIN DIGITALA MARKNADSFÖRING

Föreläsare: Carolina Landh, Nyföretagarcentrum Halland

För att nå ut och kunna sälja mer är digital marknadsföring otroligt viktigt för alla företagare idag. Det är dock inte helt enkelt att få till sin digitala marknadsföring på rätt sätt. Under detta tillfälle får du fem enkla och konkreta tips som gör att du kan komma igång och förbättra din digitala närvaro redan idag.

 

4 NOVEMBER – STARTUP LUNCH

SÄLJ OCH NÄTVERKA MED FRAMGÅNG

Föreläsare: Carolina Landh, Nyföretagarcentrum Halland

Att arbeta med ditt sälj och att öka ditt nätverk är viktigt för att du ska kunna öka din försäljning. Under detta tillfälle får du konkreta tips som stärker dig i ditt försäljningsarbete.

 

18 NOVEMBER

KUNDEN BRYR SIG INTE OM DIN IDÉ – BARA ATT DEN LÖSER PROBLEMET

Föreläsare: Tobias Tisell och Gabriella Hildebrand, High Five

Hur löser din affärsidé någon annans problem eller behov? En matbutik ger dig möjlighet att inte gå hungrig. Olika transportmedel ser till att du kan ta dig från punkt A till B. En städfirma hjälper dig att hålla rent och snyggt där du bor. Så hur löser din affärsidé någon annans problem eller behov?

Hur bra din idé än är i dina egna ögon behöver det slutgiltiga resultatet ge ett värde till din kunds vardag för att denne ska känna att det är värt att investera i den. Under detta tillfälle får du ta del av praktiska verktyg hur du kan se till att ditt erbjudande/affärsidé löser dina kunders behov/problem.

 

2 DECEMBER

PRODUKTIDÉ TILL LÖNSAM PRODUKT

Föreläsare: Conny Nilsson och Johan Norinder, Almi Halland

Vill du veta hur du skapar en lönsam produkt av din produktidé? Under denna träff får du tips och råd på vad du behöver göra för att gå från idé till lansering av en vara och/eller tjänst. Processen är indelad i fyra faser; idé – koncept – utveckling – lansering. Vi kommer att ge dig konkreta tips och råd på den ofta krokiga vägen från idéstadiet till kommersialisering.

 

16 DECEMBER

HÅLL KOLL, UTAN SPANING INGEN ANING

Föreläsare: Madeleine Nemstrand, Falkenbergs kommun, och Camilla Johansson, Hylte kommun

Vad händer? Varför händer det? Vad betyder det för ditt företag? Att hålla koll på trender och sin omvärld är viktigt för att du i ditt företag ska kunna ta relevanta beslut, ta fram träffsäker kommunikation och kunna utvärdera dina egna satsningar. Under detta tillfäller ger vi dig en snabb omvärldsspaning och tips på hur du själv kan hålla dig uppdaterad.

 

ANMÄL DIG HÄR

 

ARRANGÖRER

Business Halland Inspiration är ett samarbete mellan Falkenbergs kommun, Kungsbacka kommun, Hylte kommun, Laholm kommun, Halmstad kommun, High Five, Nyföretagarcentrum Halland och Coompanion Halland.